Aikuisten psykoterapian Kela-korvaukset nousevat merkittävästi


Sosiaali ja terveysministeriö antoi seuraavan tiedotteen 10.12.2015: TIEDOTE 213/2015

Aikuisten kuntoutuspsykoterapian korvaustasoa korotetaan ja se yhtenäistetään nuorten kuntoutuspsykoterapian korvaustason kanssa vuoden 2016 alusta.

Nyt yksilö- ja ryhmäterapiassa nuorten korvaustaso on aikuisten korvaustasoa korkeampi. Nuorilla on ollut oma, korkeampi korvaustaso vuodesta 2000 lähtien. Aikuisten korvaustaso on ollut sama yli 20 vuotta. Aikuisten kuntoutuspsykoterapian suuri omavastuuosuus on heikentänyt erityisesti työttömien, opiskelijoiden ja muiden pienituloisten aikuisten mahdollisuuksia päästä kuntoutuspsykoterapiaan.

Mielenterveyden häiriöt johtavat usein sairauspoissaoloihin töistä, opintojen keskeytyksiin ja työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen. Tutkimusten mukaan psykoterapia on hyvä hoito- ja kuntoutusmuoto useissa mielenterveyden häiriöissä. Kuntoutuspsykoterapian avulla voidaan parantaa henkilön työ- ja opiskelukykyä sekä ehkäistä työkyvyttömyyttä.

Valtioneuvoston asetus on osa lainsäädännöllisiä muutoksia, joiden tarkoituksena on helpottaa osatyökykyisten työssä jatkamista ja työllistymistä sekä pidentää työuria.

Asetus tulee voimaan 1.1.2016.

Linkki tiedotteeseen

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

044-3279202

minna.kirsi(a)gmail.com

  • LinkedIn Social Icon

© 2015 by Psykoterapeutti Minna Kirsi - Valviran hyväksymä psykoterapeutti Espoossa